cheap nfl jerseys http://www.cheapjerseyslan.com wholesale nfl jerseys How To Pick From The Best Small Nfl Dog Clothes Power Baseball Merchandise Sales At Online Store Life Of This First Connected With Jerseys
Frida siktar på guld i MMA-SM

Senaste Nyheter från Halmstad MMA!

Frida Vastamäki är en av tre tjejer i Halmstad som aktivt tränar MMA, kampsporten som innehåller såväl thaiboxning som brottning och brasiliansk jiu jitsu. På fredag tävlar 22-åringen i sitt första SM.

Under fredagen gjorde Frida Vastamäki SM-debut i MMA. Tävlingen hölls i Umeå. Inför tävlingen siktade Frida på guld, men gulddrömmen tog slut efter efter tre ronder.

– Just nu känns det tråkigt att jag förlorade, men vi har tränat hårt och kämpat med förberedelserna. Det var en jämn match men jag blev eyepokad vilket betyder att jag fick motståndarens finger i ögat och bad om en paus. Det hände flera gånger men domaren lyssnade inte tyvärr. Vi lämnade in en protest mot det så vi får se vad som händer senare. Jag tar lärdom av det och gör ändringar till nästa gång, säger Frida Vastamäki efter matchen.

Hur känns det i kroppen?

– Jag kommer att få en blåtira och så har jag ett ganska synligt nagelmärke vid ögat som gör ont. Annars känner jag mig pigg och fräsch, säger Frida Vastamäki.

Så laddade Frida inför tävlingen

SVT Nyheter Halland träffade Frida Vastamäki tidigare i veckan när hon laddade för tävlingen.

En oktogonformad bur står längst in i Halmstad MMA:s träningslokal. Burens kanter är klädda med skumgummi, men Frida Vastamäki enda skydd är ett par tunna boxningshandskar och benskydd. I helgens SM ska Frida och hennes motståndare mötas i en liknande bur under två ronder á tre minuter.

Siktet på guld

För tre år sedan började Frida Vastamäki träna MMA utan någon tidigare erfarenhet. För några veckor sedan gick hon sin första match, och för några dagar sedan fick hon veta att det fanns en möjlighet att tävla i SM, Hon ville ta chansen.

Nu tävlar hon i MMA klass B, en lindrigare version av MMA. Den tävlande får till exempel inte knäa motståndaren i ansiktet eller slå på motståndaren när hen ligger på marken. Men trots sportens våldsamma rykte menar Frida att det inte går att vara arg när man tränar MMA.

Brukar du möta mycket fördomar?

– Inte som tjej. Jag brukar snarare få höra ”så coolt”. Men många killkompisar kan få kommentarer att de bara är här för att slåss, säger Frida Vastamäki.

Få tjejer inom sporten

När SVT Nyheter Halland träffar Frida förbereder hon sig inför tävlingen genom att sparra mot sin coach Robert Nyström. Här tränar alla på lika villkor, men det är förhållandevis få tjejer som tränar MMA. I Halmstad är Frida Vastamäki en av tre.

– Jag har många tjejkompisar som vill testa, men de vågar inte riktigt. Vi blir väldigt glada när tjejer kommer hit.

Hon fortsätter:

– Om det kommer in en kille med dålig attityd brukar coach sätta honom med någon av oss tjejer. Antingen kommer han tillbaka med en förändrad attityd, eller så kommer han inte tillbaka alls.

Text tagen från SVT’s artikel. Ni hittar hela artikeln här:

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/frida-ska-fajtas-i-mma-sm

Är du intresserad av att börja träna MMA? Kontakta oss här!

 

Tags: , , , ,

© 2018 Halmstad MMA. All rights reserved.